The Omni Group Forums

The Omni Group Forums (http://forums.omnigroup.com/index.php)
-   OmniWeb General (http://forums.omnigroup.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Omniweb 5.7 SPs/Beta Maxing out CPU (http://forums.omnigroup.com/showthread.php?t=7656)

revs 2008-03-30 12:57 PM

Omniweb 5.7 SPs/Beta Maxing out CPU
 
I have found with the builds of 5.7 I have used that very frequently Omniweb will hit 100% CPU and stay there. I have to quit the application to get back to normal levels.

Anyone else seeing this?

I though as we have now hit the Betas I best report it before its too late! :)

Forrest 2008-03-30 01:11 PM

What sites did you have open at the time?

jem 2008-03-30 09:07 PM

I've seen this several times (no windows open). I took a Sample and submitted a bug report.

revs 2008-03-30 11:33 PM

I don't notice that the CPU is at 100% until the fans in the MBP spin up, by then I can't be sure which site caused the issue. I'll have to do some thourough testing.

Forrest 2008-03-31 07:54 AM

[QUOTE=jem;35183]I've seen this several times (no windows open). I took a Sample and submitted a bug report.[/QUOTE]

So is this after closing windows or after launching OW with no windows open that it pegs the CPU?

revs 2008-04-21 12:41 AM

Just wanted to update this thread. I'm still getting this with the 5.7 release version.

No windows are open. And I'll hear the fans rev-up, so I check the Activity Monitor and see that OW is taking up 100% CPU.

OmniGuys - let me know how I can help! (logs, samples, etc)

Forrest 2008-04-21 07:54 AM

And this happens after launching the app too?

Take a Sample and then use Send Feedback... to send it to them with the description of the issue.

lukebacon 2008-04-22 10:32 PM

I can verify - the same thing happens for me, I've got, say, 3 tabs open that I'm browsing with and it still consistently maxes out 99-100% 4 2.66GHZ CORE 2 DUOS!! I have to say this could, regrettably, be the clinch feature for me - a web browser just can't take that much; I need to run Parallels and other applications that 'ought' to be CPU-intensive as well, without having to close my web browser...

Forrest 2008-04-23 07:49 AM

Generally it can be traced back to sites that poorly built Flash content or JavaScripts. Sometimes the JS continues to run even after the browser windows are closed. (That's why I asked about if the problem occurs after OW is restarted.)

This is a problem in all browsers. Right now Safari is in the background and eating up 80%+ of my CPU.

Forrest 2008-04-23 10:29 AM

Here's an example:
[url]http://www.thisisgoingtobebig.com/2007/08/path101-saving-.html[/url]

With that page open, Safari sucks up an extra 50-60%. Close it, it goes back down. Open it back up, it goes back up. You may have to scroll down a bit to get it to do it. Same thing in OW and Firefox.


All times are GMT -8. The time now is 06:41 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.