The Omni Group Forums

The Omni Group Forums (http://forums.omnigroup.com/index.php)
-   OmniFocus 1 for Mac (http://forums.omnigroup.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   NOT APPLICABLE TO OMNIFOCUS 2: What to do about "Unable to open zip archive" error? (http://forums.omnigroup.com/showthread.php?t=13357)

timomni 2009-08-08 12:28 PM

NOT APPLICABLE TO OMNIFOCUS 2: What to do about "Unable to open zip archive" error?
 
Day two on Omni Focus and I'm Omni-Up-The-Creek. Spent hours yeasterday getting all my "brain dump" organized. Synced with my iphone and it worked great. Today I can't open the application and get this error message

The unzip library failed to open /Users/timwalsh/Library/Application Support/OmniFocus/OmniFocus.ofocus/20090808141324=lULxKsQYrJy+c9uPR3rlYDi.zip.

Anyone have any idea?

curt.clifton 2009-08-09 04:02 PM

[QUOTE=timomni;64261]Day two on Omni Focus and I'm Omni-Up-The-Creek. Spent hours yeasterday getting all my "brain dump" organized. Synced with my iphone and it worked great. Today I can't open the application and get this error message

The unzip library failed to open /Users/timwalsh/Library/Application Support/OmniFocus/OmniFocus.ofocus/20090808141324=lULxKsQYrJy+c9uPR3rlYDi.zip.

Anyone have any idea?[/QUOTE]

Call or email the Omni support ninjas. They are amazingly helpful and will get you up and running again in no time.

normal support email: [email]omnifocus@omnigroup.com[/email]
urgent support email: [email]urgent@omnigroup.com[/email]
contact phone available [URL="http://www.omnigroup.com/support/#a1"]here[/URL]

Good luck!

leanda 2009-08-10 09:44 AM

What to do about "Unable to open zip archive" error? [Answered: see thread]
 
I've been unable to open my database on my main working Mac all day. I'm getting the error message 'Unable to open zip archive, The unzip failed to open'.

Fortunately, I've been able to open a copy on my laptop. Does anyone know how to solve this?

Many thanks,
Leanda

curt.clifton 2009-08-10 12:07 PM

I'd suggest emailing the support ninjas at [email]omnifocus@omnigroup.com[/email] (or, if you need a faster response, [email]urgent@omnigroup.com[/email]).

Duffers 2009-08-10 12:33 PM

I got the same, although oddly only one mac, not both. I got the following reply from the ninjas:

- Log into your iDisk, and clear it of any OmniFocus files (perhaps moving them to the Desktop in case you need them later)

- Run a sync on the "good" copy of OmniFocus (that is, the Mac that isn't returning an error when you try to launch OmniFocus). This should copy that copy of the database onto your iDisk.

- Quit OmniFocus on the Mac that won't open the database.

- Navigate to ~/Library/Application Support/, and move the file OmniFocus.ofocus aside to the Desktop.

- Now, relaunch OmniFocus- you'll notice that it opens with the blank "welcome" document.

- Run a sync- if it asks you to pick the local or server copy, pick the server. This should copy the database on your sync server to the Mac.

- Relaunch OmniFocus, and you shouldn't see that error message again.

***************
can't comment if this worked as didn't follow instructions accurately. Uninstalled and re-installed OF in the meantime. Initially has worked.

leanda 2009-08-10 01:49 PM

[QUOTE=curt.clifton;64346]I'd suggest emailing the support ninjas at [email]omnifocus@omnigroup.com[/email] (or, if you need a faster response, [email]urgent@omnigroup.com[/email]).[/QUOTE]

Thanks, have done and I'm running through the steps to fix.

Brian 2009-08-10 04:55 PM

[CODE]NOTE: these steps were valid at the time they were posted, but as of
the time of this writing (Nov. 2017) google is still presenting them for certain
searches. They [B]will not help[/B] customers using current releases of
OmniFocus resolve this problem! Contact our [EMAIL="omnifocus@omnigroup.com"]Support Humans[/EMAIL] for help
instead. [/CODE]


Posting the response we sent Leanda in case other folks run across this problem in the future.

If you're syncing OmniFocus with another Mac, or an iPhone/iPod, you can resolve the issue by doing the following on the machine that's presenting the error. If you're not syncing, we can still help; just skip down to the bottom of this post.

To resolve the problem on a machine that's being synced, do the following:[LIST=1][*]Quit OmniFocus.[*]Select "Home" from the "Go" menu in the Finder. A new window will appear.[*]Starting in the Home folder selected in the new window, open "Library", then "Application Support", and finally the "OmniFocus" folder.[*]You should see a file named "OmniFocus" or "OmniFocus.ofocus". Please rename it to "OLD-OmniFocus.ofocus".[*]Launch OmniFocus; it should open the blank "welcome" database.[*]Go ahead and sync OmniFocus. When it asks you to pick the "local" or "server" copy of the database, choose [B]Server[/B].[*]Once that sync goes through, go ahead and relaunch OmniFocus.[/LIST]
If OmniFocus launches without error, you should be all set. We have plans to add code that does all this automatically, but it's not in place yet - apologies for the inconvenience this caused.

If you're not syncing, or if that didn't help, please contact the support ninjas after doing the following.[LIST=1][*]Select Go -> Home from the menu bar in the Finder.[*]Switch to the "Documents" folder.[*]Open the "OmniFocus Backups" folder.[*]Double-click the most recently-created backup in that folder. If it presents the same error message, close the window and repeat with the previous backup. Keep opening backups until you reach one that opens without any error messages.[*] Send the backup you opened and your "real" OmniFocus database to the [EMAIL="omnifocus@omnigroup.com"]support ninjas[/EMAIL]. We'll repair the problem. Your database is located here:
<your home folder>/Library/Application Support/OmniFocus[/LIST]
We'll use the files to get things sorted out ASAP. Apologies for the trouble.

leanda 2009-08-11 01:52 AM

Back up and running. Followed Brian's instructions but I also had to delete my database from MobileMe and re-sync with the good version before I could get the sync to go through on the corrupt version.

Many thanks for the help.

Brian 2009-08-11 03:11 PM

Awesome, Leanda. Question - do you still happen to have the old database around? If you do, the following would help us look into what's happening here.

Double-click the problematic version of the database and make a note of the specific file it's having a problem with. Next, do a "Show Package Contents" on the database (control-click it in the finder to access this command) and locate the zip file OmniFocus is having trouble with.

If folks can send us their troublesome zip files, we can look into this and try to determine these are disk errors, permissions problems, or a bug we need to address. Thanks!

Brian 2009-08-13 04:48 PM

I actually got this error on my phone today, and what we found there lines up with the data we got from a customer that sent in their database.

It looks like the server (MobileMe both cases we looked at) is abruptly dropping the connection while sending us the zip file that caused the error. (We can tell because the last bytes of the file are the letters "unauthorized" instead of the remainder of the zip data.)

We can think of some things we can change in OmniFocus to work around this problem, but until that gets rolled out, folks will want to use the workaround I posted above to re-sync a copy of their data. Apologies to everyone affected by this.


All times are GMT -8. The time now is 06:12 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.