The Omni Group Forums

The Omni Group Forums (http://forums.omnigroup.com/index.php)
-   OmniFocus 1 for Mac (http://forums.omnigroup.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   How do I edit contexts? (http://forums.omnigroup.com/showthread.php?t=5791)

glowgirl 2007-11-25 08:20 AM

How do I edit contexts?
 
Probably a really dumb question, but I can't figure out how to edit the existing contexts. Help??

coconino 2007-11-25 10:39 AM

Double-click on the context name in the sidebar.

Craig 2007-11-25 01:08 PM

Or right click (control-click) on the context in the left pane and click rename on the contextual menu.

jwn2 2008-01-09 05:01 PM

[QUOTE=glowgirl;26023]Probably a really dumb question, but I can't figure out how to edit the existing contexts. Help??[/QUOTE]
Not so dumb. At least I had the same question. :-) Thanks for the answer!

jasong 2008-01-09 08:35 PM

Or select the context and choose "Rename" from the gear menu at the bottom of the screen.

jackl73 2008-01-18 07:54 AM

Yes but how do you delete Context that have appeared in the Context column that covers projects and actions.
I have a whole series of Context in this drop down menu entitled:
Welcome Context of 2008-01-04 18:57:32, etc

Which I cannot delete as they do NOT appear in the Left Pane list of Contexts. I have these entries but cannot get rid of them.

Any ideas. Thanks and regards, Jack

Craig 2008-01-18 09:08 AM

[QUOTE=jackl73;31465]
Which I cannot delete as they do NOT appear in the Left Pane list of Contexts. I have these entries but cannot get rid of them.[/QUOTE]

It may be that you have the left pane set to display [B]active[/B] contexts, in which case empty contexts won't show. Change that via the View Bar to [B]remaining[/B] contexts and I bet you'll find them.

jackl73 2008-01-19 01:59 AM

Thanks Craig. You were right I was only viewing the Active Contexts.

Appreciate the help. Regards, Jack

10david10 2008-01-30 11:18 AM

Newbie... I mean really, newbie... question
 
I just read through this thread and I feel like a dolt, because I just don't get it. I found *some* of the places to do the editing, like the gear menu at the bottom of the screen, the "all projects" drop down at the top of left of the screen in the view bar, and the contexts in the context column. I've right clicked on all this stuff, and I'm just not getting to edit a whole heck of a lot. I want to be able to:

1> Permanently delete contexts I don't plan on using.
2> Rename contexts that exist (that I misspelled, or whatever)

Can someone tell me, as if I were a 6 year old, how to do this?

Thanks for your help.

--David

PS> I think it's highly strange that this isn't more obvious. I would expect to find this capability in the preferences, at the very least.

jpkunst 2008-01-30 11:52 AM

[QUOTE=10david10;32163]
1> Permanently delete contexts I don't plan on using.
2> Rename contexts that exist (that I misspelled, or whatever)
[/QUOTE]
[B]Delete context[/B]
Switch to context mode (top left of toolbar)
Select (click on) context in left pane you wish to delete
Either press backspace or click the 'minus' button at the bottom of the left pane

[B]Rename context[/B]
Select context as described above
Select 'Rename' from 'gear' menu at the bottom of the left pane
Type new name

or

Switch to context mode (top left of toolbar)
Doubleclick context in left pane
Type new name

(No right clicks necessary anywhere)

HTH,
JPK


All times are GMT -8. The time now is 11:47 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.