The Omni Group Forums

The Omni Group Forums (http://forums.omnigroup.com/index.php)
-   OmniGraffle for iPad (http://forums.omnigroup.com/forumdisplay.php?f=60)
-   -   Crooked connectors (http://forums.omnigroup.com/showthread.php?t=28828)

CVN 2013-03-22 09:42 PM

Crooked connectors
 
When making a diagram in OGraffle for iPad the connectors often gets extra points on their path making them really messy.

If I connect a bunch of shapes with magnetic sides with straight connectors there should be no twists or turns on these connectors. If I toggle back and forth between the different diagram styles I soon get a bunch of extra points on the straight connectors so they now are very difficult to control.

Can this be true?

whpalmer4 2013-03-23 08:06 AM

What do you mean by toggling back and forth between the different diagram styles?

I was unable to reproduce this behavior from your description, probably meaning we are doing different things, not suggesting that you aren't experiencing a problem. Perhaps posting a screen capture would help.

If you do have unwanted points on a line, tap and hold on them to bring up the Delete popup to remove them. I suspect you are accidentally adding midpoints by double tapping the lines in drawing mode.

CVN 2013-03-24 02:42 AM

Hi,

I have made a lot of magnetic shapes and connected them with STRAIGHT connectors.

When trying out different Diagram layouts, the straight lines get more points.

[IMG]http://boff.dk/filer/mac/omnigraff.PNG[/IMG]

I know how to remove the points, but I dont want them to suddentky occur.

CVN 2013-03-24 10:52 PM

Now I have the trial of the desktop version, and to some extend the same midpoints occur here.

See a video showing the midpoint occur, disapear, occur again, beeing removed... and the rise from the dead... again...

See the [URL="http://boff.dk/filer/mac/Omni-xtra-midpoint.mov"].MOV video[/URL]

whpalmer4 2013-03-25 05:25 PM

If you want the connections to be straight, why are you using curved lines? That's the problem, I think. I made a diagram similar to yours, using curved lines, and got the behavior you don't want. I then changed the line type to be straight lines, fiddled with the auto-layout properties, and did not get any undesired midpoints.

CVN 2013-03-25 11:53 PM

[QUOTE=whpalmer4;121750]If you want the connections to be straight, why are you using curved lines? That's the problem, I think. I made a diagram similar to yours, using curved lines, and got the behavior you don't want. I then changed the line type to be straight lines, fiddled with the auto-layout properties, and did not get any undesired midpoints.[/QUOTE]

Thanks for trying it out.

See my video of another test file. Here I reproduce the problem after showing that the straight connectors is selected.

[url]http://boff.dk/filer/mac/omni/My-diagram-4-test.mov[/url]

whpalmer4 2013-03-26 12:20 AM

Send in a bug report to [email]omnigraffle@omnigroup.com[/email], and include your movie demonstrating how to trigger the problem. I can't recall the last time I saw them fix an auto-layout bug, so you might have a bit of a wait...

CVN 2013-03-26 01:02 AM

[QUOTE=whpalmer4;121761]Send in a bug report to [email]omnigraffle@omnigroup.com[/email], and include your movie demonstrating how to trigger the problem. I can't recall the last time I saw them fix an auto-layout bug, so you might have a bit of a wait...[/QUOTE]

Already done.

They asked for the original file and got it. Now I am waiting.


All times are GMT -8. The time now is 06:40 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.