The Omni Group Forums

The Omni Group Forums (http://forums.omnigroup.com/index.php)
-   OmniFocus 1 for Mac (http://forums.omnigroup.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Clippings have black background? [A: Caused by bug in Safari 5] (http://forums.omnigroup.com/showthread.php?t=16510)

sfgraphicdesigner 2010-06-10 04:02 PM

Clippings have black background? [A: Caused by bug in Safari 5]
 
1 Attachment(s)
Hi there,

I am having a problem with clippings being saved to omnifocus having a black background (see attached).

I've tried deleting prefs etc. No luck.

Any ideas?

Cheers,

Stephen

CatOne 2010-06-10 05:23 PM

[QUOTE=sfgraphicdesigner;78409]Hi there,

I am having a problem with clippings being saved to omnifocus having a black background (see attached).

I've tried deleting prefs etc. No luck.

Any ideas?

Cheers,

Stephen[/QUOTE]

Yes, this is because you installed Safari 5; there's an issue for now. The Omni folks are aware of the issue and are looking into a workaround.

In the meantime, you can highlight the email in your Mail Inbox and clip it into OmniFocus, which will bring the body of the email into the Notes field without the black background. An alternative is to select the black area and clear the style (you can get this in a contextual menu if you right click).

BTW, I do suggest contacting Omni's support in cases like this, as they will know the issues, where with forum posts you're waiting for people who may know the issue (say, by contacting support themselves ;-)

sfgraphicdesigner 2010-06-10 07:38 PM

@ CatOne Thanks for the response.

You know, I was making lunch and thinking what is the only difference between my system today and yesterday...

Safari 5. Doh!

Don't know how much luck Omni will have in fixing this problem, seems to be happening in a couple of other apps as well.

Thanks for the heads up on contacting support as well will head there first next time.

sf d;-)=

Greg Jones 2010-06-11 02:30 AM

[QUOTE=CatOne;78412]BTW, I do suggest contacting Omni's support in cases like this, as they will know the issues, where with forum posts you're waiting for people who may know the issue (say, by contacting support themselves ;-)[/QUOTE]

It's also worth contacting support in cases like this as Omni has indicated that bug fixes are prioritized in part by the number of users that report a particular bug.

steve 2010-06-16 11:23 AM

Clippings have black background?
 
OK, here is a strange one. Whenever I use Omnifocus: Send to Inbox, the background of the clipping is black as is the text. Could I have accidentally changed a system preference? Any leads would be greatly appreciated.

Thanks,
Steve

jbrown 2010-06-16 11:45 AM

Apologies for the inconvenience. It looks like this is being caused by Safari 5- we're currently investigating a workaround.

In the meantime, you can highlight the email in your Mail Inbox and clip it into OmniFocus, which will bring the body of the email into the Notes field without the black background. Or, you can go to Edit>Clear Style to clear the black background.

steve 2010-06-16 12:45 PM

Upon investigation, it also happens if I send something to stickies via services, so it seems like it is more than an omnifocus issue.

JBrown wrote[QUOTE]you can highlight the email in your Mail Inbox and clip it into OmniFocus, which will bring the body of the email into the Notes field without the black background. [/QUOTE]

I get the black background when I do this. . .
Thanks,
Steve

JamieBurr 2010-06-16 06:40 PM

It is also happening when I clip to OO, and when I clip from Firefox to either OF or OO. And I have installed Safari 5 but this is not open or the source of the clipping when I get the black background.

whpalmer4 2010-06-16 07:15 PM

I've got Safari 5 installed, and I'm [b]not[/b] seeing this problem. 10.6.3, Safari 5.0, OF sneaky peeks of today's vintage. Anyone else not having the problem?

Greg Jones 2010-06-17 02:36 AM

I see it Bill, with other applications also. Here is a newly created email with an attached document, sent to Mail from DEVONthink Pro.

[img]http://grab.by/grabs/3db95197e992cabcdf05a7aee3f12aa1.png[/img]

steve 2010-06-17 05:04 PM

I tried to highlight all rows and select "clear style" but it is grayed out. Any thoughts on how I can override the black background until this is ironed out. I clip all the time.

Thanks,
Steve

Ken Case 2010-06-17 05:21 PM

[QUOTE=steve;78829]I tried to highlight all rows and select "clear style" but it is grayed out. Any thoughts on how I can override the black background until this is ironed out. I clip all the time.[/QUOTE]

Click inside the note, use Command-A to select the entire contents of that note, then use Format->Clear Style (Control-Command-Forward Delete).

(You can't clear the style of multiple rows at once, unfortunately.)

Ken Case 2010-06-17 11:02 PM

OK, the latest [URL="http://www.omnigroup.com/products/omnifocus/download/sneakypeek/"]OmniFocus sneaky peek[/URL] build has a workaround in place: if it sees that a rich text clipping has a background which is entirely black, it ignores the background color rather than applying it to the note.

(The rich text clipping that we're getting sent has black text on a black background. My guess is that the black background was originally completely transparent, but the transparency got lost in converting to RTF because RTF doesn't support transparency.)

bohanbury 2010-06-24 08:33 AM

Also Getting black background when clipping from Mail in 10.6.4
 
Getting the same problem when clipping from Mail in 10.6.4 to inbox.

[IMG]http://www.themusichall.org/images/crap_show/Screen_shot_Omni_Focus.jpg[/IMG]

CatOne 2010-06-24 12:43 PM

[QUOTE=bohanbury;79127]Getting the same problem when clipping from Mail in 10.6.4 to inbox.
[/QUOTE]

Of course you are. If you're not running an 1.8 sneaky peek, this is what you're gonna get.

dsmccormick 2010-06-30 07:18 PM

[QUOTE=Greg Jones;78798]I see it Bill, with other applications also. Here is a newly created email with an attached document, sent to Mail from DEVONthink Pro.

[img]http://grab.by/grabs/3db95197e992cabcdf05a7aee3f12aa1.png[/img][/QUOTE]

I had similar problems with a photo application, Photo Mechanic. It turns out to be an issue with AppleScript under Snow Leopard 10.6.3 when an application sends an item to Mail.

[url]http://forums.camerabits.com/index.php?topic=5641.0[/url]

As stated above, if you select all and clear the styles, the email will be OK.

Cheers, David.

timwayne 2010-07-13 12:46 PM

Strange reversed-out type appears using Mail | Send to Inbox
 
condition:
In mail, I select text I want to turn into an action. I select the text, right-click on text and select "Send to Inbox". A task / action window pops up with the subject of the email as the name of the action (as expected) and the text in the bottom portion as a note (as expected).

However, the text in the bottom portion of the note is always reversed out and impossible to read. It is very strange.

See screenshot.

[IMG]https://w2.eff.org/tmp/images/weird_OmniFocus_behavior.png[/IMG]

curt.clifton 2010-07-13 04:13 PM

It's (strangely enough) due to a Safari 5 bug. See [URL="http://forums.omnigroup.com/showthread.php?t=16510&highlight=safari+clipping"]this thread[/URL].


All times are GMT -8. The time now is 04:43 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.