The Omni Group Forums

The Omni Group Forums (http://forums.omnigroup.com/index.php)
-   OmniFocus 1 for Mac (http://forums.omnigroup.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   new column settings broke my perspectives (http://forums.omnigroup.com/showthread.php?t=6111)

sprugman 2007-12-06 10:07 AM

new column settings broke my perspectives
 
As of build 95718, all of my perspectives have the optional columns turned off. This is not fun. Is there a way to turn them all back on by default?

(sent via feedback, as well)

cavemonkey50 2007-12-06 11:13 AM

Along those same lines, even if you configure column settings on a saved perspective, hiding the window (click the red x) will reset the column heading back to default on open. You need to then click the Perspective again to have the columns reappear.

tastiger 2007-12-06 01:03 PM

And when I attempt to resize the columns I get this error message:

[IMG]http://www.cobbers.com/temp/Picture%201.png[/IMG]

Hope it helps.

sjn 2007-12-06 01:30 PM

columns and mode views
 
I love the extra column flexibility, but I reverted to a build without it.

I use the main mode views all the time (icons in upper left, command 1 & 2) as well as a couple of perspectives. When I switch to a perspective and back to the main modes, the perspective settings stick, overriding the ones I set for the main modes.

An obvious workaround is to use only perspectives and shortcut keys (i.e. make new perspectives of the main modes with column settings the way I want) - but that seems to defeat the purpose of having the two modes available.

We'll see what Monday brings! ;-)

Steven

Tim Wood 2007-12-06 05:18 PM

[QUOTE=tastiger;27788]And when I attempt to resize the columns I get this error message:[/QUOTE]

The case of this I could find is now fixed in 95744. Somehow I managed to never click outside the resizing area in my testing last night =)

Tim Wood 2007-12-06 05:19 PM

[QUOTE=sjn;27792]I love the extra column flexibility, but I reverted to a build without it.

I use the main mode views all the time (icons in upper left, command 1 & 2) as well as a couple of perspectives. When I switch to a perspective and back to the main modes, the perspective settings stick, overriding the ones I set for the main modes.

An obvious workaround is to use only perspectives and shortcut keys (i.e. make new perspectives of the main modes with column settings the way I want) - but that seems to defeat the purpose of having the two modes available.

We'll see what Monday brings! ;-)

Steven[/QUOTE]

I don't quite understand what you are seeing. Could you Send Feedback with prefs and app support files and steps that end up with results different from what you expect?

sjn 2007-12-06 06:28 PM

[QUOTE=Tim Wood;27825]I don't quite understand what you are seeing. Could you Send Feedback with prefs and app support files and steps that end up with results different from what you expect?[/QUOTE]

After playing with this more, I realised I had fundamentally misunderstood Modes and their relationship to Perspectives.

In particular, I had failed to grasp that Perspectives actually incorporate BOTH Modes, not just the Mode you choose to open each Perspective in.

It was that little "Also restore settings for the other mode" checkbox in the Perspectives window- which I had missed - that was critical for getting the behaviour I was looking for. Once I checked that for each my Perspectives, and set the columns for the 'other' mode too, everything functioned as expected.

So definitely just a false alarm on my part - more to come, no doubt.....;-)

Steven

ksrhee 2007-12-06 06:32 PM

[QUOTE=Tim Wood;27824]The case of this I could find is now fixed in 95744. Somehow I managed to never click outside the resizing area in my testing last night =)[/QUOTE]

I'm still getting this error when I click the column headings.

Tim Wood 2007-12-07 08:23 AM

I'm not having any luck reproducing further cases if this; could you let me know exactly where you are clicking on the column header? Is anyone else having this problem show up still that can chime in too?

ksrhee 2007-12-07 11:55 AM

[QUOTE=Tim Wood;27890]I'm not having any luck reproducing further cases if this; could you let me know exactly where you are clicking on the column header? Is anyone else having this problem show up still that can chime in too?[/QUOTE]

Since the previous build, the problem disappeared. So, it's working fine.

Thanks.


All times are GMT -8. The time now is 08:53 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.