The Omni Group Forums

The Omni Group Forums (http://forums.omnigroup.com/index.php)
-   Applying OmniFocus (http://forums.omnigroup.com/forumdisplay.php?f=51)
-   -   Unable to create local socket (http://forums.omnigroup.com/showthread.php?t=14852)

Jack75 2009-12-27 05:03 AM

Unable to create local socket
 
Hi

I have updated OmniFocus from 1.5 to 1.7.5

I have the iPhone version 1.5.3 and I am running SnowLeopard 10.6.2

I had absolutely no problem with version 1.5

Now, Omnifocus is not usable anymore. Every time i launch it, i have an error message "Unable to create local socket" and impossible to synch with the iPhone. The firewall is off. And same problem if i connect directly wifi between the Mac and the iphone ...
Fortunately, before upgrading I made a backup of the working version 1.5 and when i revert, the problem is gone and everything works back like before.

[URL=http://img685.imageshack.us/i/capturedcran20091227145.png/][IMG]http://img685.imageshack.us/img685/8636/capturedcran20091227145.th.png[/IMG][/URL]

[URL=http://img710.imageshack.us/i/capturedcran20091227145.png/][IMG]http://img710.imageshack.us/img710/8636/capturedcran20091227145.th.png[/IMG][/URL]

[CODE]27/12/09 14:51:53 GrowlHelperApp[215] Auto-discovered registration ticket in OmniFocus (located at /Applications/OmniFocus.app)
27/12/09 14:51:53 OmniFocus[19644] Presenting modal error: {
code = 2143;
domain = "com.omnigroup.OmniFocus";
userInfo = {
NSLocalizedDescription = "Impossible de lancer le serveur de synchronisation.";
NSLocalizedRecoverySuggestion = "Unable to create local socket";
NSUnderlyingError = {
code = 48;
domain = "com.omnigroup.OmniFocus.XMLData.ErrorDomain";
userInfo = {
NSLocalizedDescription = "Impossible de cr\U00e9er une interface de connexion.";
NSLocalizedRecoverySuggestion = "Unable to bind socket.";
NSUnderlyingError = {
code = 48;
domain = NSPOSIXErrorDomain;
userInfo = {
NSLocalizedDescription = "Unable to bind socket.";
NSLocalizedFailureReason = "bind: : Address already in use";
};
};
"com.omnigroup.framework.OmniBase.ErrorDomain.FileLineAndNumber" = "/Volumes/Local/Users/Shared/kc/ReleaseProduct/Source/OmniGroup/Applications/Focus/XMLData/XMLSyncServiceRegistration.m:49";
};
};
"com.omnigroup.framework.OmniBase.ErrorDomain.FileLineAndNumber" = "/Volumes/Local/Users/Shared/kc/ReleaseProduct/Source/OmniGroup/Applications/Focus/App/HTTPServer.m:381";
};
}
27/12/09 14:52:00 SystemUIServer[170] __CFServiceControllerBeginPBSLoadForLocalizations timed out while talking to pbs
27/12/09 14:52:00 OmniFocus[19644] __CFServiceControllerBeginPBSLoadForLocalizations timed out while talking to pbs
27/12/09 14:52:03 mDNSResponder[18] ERROR: handle_regservice_request - name bad 330532:19644:aaaa@aaa-MacBook-Pro.local[/CODE]

curt.clifton 2009-12-29 02:41 PM

You'll get faster technical help by using Help → Send Feedback to send requests directly to Omni.

That said, have you tried rebooting before launching OF 1.7.5? Reading the log you posted, it appears that there is already a server running at the same address that OF wants to use. I wonder if that might be the OF 1.5 server. Rebooting would make sure the old one (or any other one that wasn't auto-launched) was shut down.

Cheers,

Curt

Jack75 2009-12-29 04:46 PM

Yes i did reboot. In fact i did it before posting the message and after I made the log.
But after my reboot, i had still the same error message ! ??

So that's why I posted my message int this list with the log i made and everything I got.

curt.clifton 2009-12-29 04:48 PM

Sounds like you did the right thing.

As I said, use Help → Send Feedback to email the OmniGroup for help on this one.

Cheers,

Curt


All times are GMT -8. The time now is 08:39 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.