The Omni Group Forums

The Omni Group Forums (http://forums.omnigroup.com/index.php)
-   OmniFocus Syncing (http://forums.omnigroup.com/forumdisplay.php?f=50)
-   -   Sync settings changes ? (http://forums.omnigroup.com/showthread.php?t=23284)

Tado 2012-01-24 05:00 AM

Sync settings changes ?
 
Hey, OmniFocus for Mac is there a way to change the sync settings from every 1 hour to every 5mins ?

markd 2012-01-29 01:00 AM

Same issue
 
I have the same issue. I have both my iphone and Mac syncing through my server (mac mini). But I can't find any option to automatically sync when I shut down Omnifocus on my Mac.
I assume if I shut down my Mac half-way between the default hourly sync, then that info won't appear on my phone until I reboot the Mac again and it gets a chance to sync.
I assume there is a way to set the sync intervals, but being fairly new to Omni, think I am missing something quite simple.
Any help is appreciated.

CatOne 2012-01-29 10:29 AM

OmniFocus always syncs on quit when there are unsaved changes. I see a dialog box most every time I quit OmniFocus on the Mac, noting it's syncing changes.

Lizard 2012-01-30 10:43 AM

OmniFocus syncs every hour whether it has changes to sync or not. OmniFocus will also sync within about 2 minutes after you make changes. And as CatOne mentioned, it will also sync on quit if it has any unsynced changes.

So to have changes not get synced, you'd have to make the changes and then quickly force-quit OmniFocus, or quit and then choose to cancel its sync-on-quit. In other words, you'd have to be trying to block the changes getting to your iPhone.

(All of this assumes your Mac has internet access of course!)

PatrickR 2012-03-25 03:20 AM

I am sorry but I have to bump the topic because it is an important issue.

I understand that if I change an object on my iPhone it is pushed to the server immediately. Unfortunately, my Mac version of OminiFocus will notice this change after 1 hour (worst case) if I don't manually sync or restart the application.

Therefore the 1 hour fixed sync interval is a serious issue.

Is there some (hidden) way to change it? Otherwise I suggest adding it to as a high priority feature request.

PatrickR

whpalmer4 2012-03-25 07:43 AM

In practice, it's much less of an issue than you might think. As soon as you do something on the Mac, the iPhone change(s) will be pulled over, if the periodic sync hasn't already done so. So, if you are only working on one sequential project, you might not see the proper next action unless you tap the sync button, but as it turns out, it's a good idea (for performance reasons) to do a sync when you switch to a different device, which eliminates the issue.

If you are determined that you need to twiddle the parameters, see this post: [url]http://forums.omnigroup.com/showpost.php?p=41834&postcount=2[/url]

PatrickR 2012-03-26 07:17 AM

@whpalmer4:

Thank you for your reply. To be honest the issue was getting very annoying to me but maybe our use cases differ.

Unfortunately the linked options do not work for me even after several restarts of OmniFocus and manually syncing the next sync time in the preferences shows exactly one hour in the future as next sync time. Is there maybe a restriction to limit the load of the OmniSync server? I used value 600 (=10 minutes).

Patrick

whpalmer4 2012-03-26 07:38 AM

Did you buy your copy of OmniFocus from Omni, or the Mac App Store? If the latter, the domain name is slightly different. You can read about it here: [url]http://forums.omnigroup.com/showthread.php?t=21496[/url]

[tl;dr] use com.omnigroup.OmniFocus.MacAppStore if you bought from the Mac App Store

[tt;dw] in the Terminal, do

[code]
defaults read com.omnigroup.OmniFocus | grep -i sync
[/code]
(use the com.omnigroup.OmniFocus.MacAppStore domain if appropriate)
and check that the desired value is set properly. You do need to quit OmniFocus before running the command to set it, or it will be overwritten.

PatrickR 2012-03-30 11:47 AM

@whpalmer4
Thank you very much. Could have found that out myself. Now I can trash my syncing AppleScript.

Patrick

bg284 2012-04-07 02:19 PM

hi,

sorry for adding on to this topic on a slightly unrelated note.

Is it possible to customise when you want your ipad/iphone to sync with the server rather than putting this in a default mode.

Seeing as how you pay for two separate apps, it would be a value-add function to just control how and when you want the two apps to sync with whatever server you're using.

Thanks


All times are GMT -8. The time now is 12:36 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.