The Omni Group
These forums are now read-only. Please visit our new forums to participate in discussion. A new account will be required to post in the new forums. For more info on the switch, see this post. Thank you!

Go Back   The Omni Group Forums > OmniOutliner > OmniOutliner 3 for Mac
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Questions about making tables Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
I need a simple table for my project consisting of 3 rows and numerous columns. No bullets, check boxes or anything fancy.

So, being unexperienced with OmniOutliner I downloaded Sample documents from the OmniOutliner Extras page.
I then opened the "Website projects" document (which was the closest I could find to a plain and simple table) and edited it for my own use.
However, I can't figure out how to do the following:

1) I want to remove the very first row at the top, but it's not possible to remove it!
I can double-click it to insert text there, but it's not possible to select (by clicking it once), hence I can't delete it either.
If I click it once the whole column area below it becomes selected

2) Likewise the very first column (left side) is impossible to remove. It's empty and just taking up valuable space, which is why I'd rather have it removed.

3) I've chosen to keep the alternating colours (blue/white) of every second row. But instead of starting with white, and having the next row blue, how do I change this so that the first row becomes blue?

4) Is it possible to add some sort of separator lines between some of the rows? I realize I can add empty rows, but that's a bit much. I just need a thick black line or something.

5) I've been thinking about further editing the table (adding graphics etc.) in an HTML editor, but if I save to HTML some of the special characters look very different in the web browser compared to the document in OmniOutliner. They're the arrow left/right/up/down characters. What am I doing wrong?

I've also got a problem with the table-width not being saved somehow. Whenever I reopen the document in OmniOutliner the full width of the window is used. I've already asked about this in a separate thread though...

I'm using OmniOutliner 3.6.2.

Last edited by technica; 2008-02-02 at 01:19 PM..
 
 


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need to read more about tables Qaftab OmniGraffle for iPad 0 2011-04-29 06:51 PM
Spacing in tables. Piercer OmniGraffle for iPad 0 2010-05-10 10:40 AM
Are tables supported? jdludlow OmniGraffle for iPad 1 2010-04-06 09:54 AM
Tables again.... BrianONeel OmniGraffle General 2 2009-09-03 04:53 AM
Formatting Tables rbullen OmniGraffle General 1 2006-10-05 02:55 AM


All times are GMT -8. The time now is 11:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.