The Omni Group
These forums are now read-only. Please visit our new forums to participate in discussion. A new account will be required to post in the new forums. For more info on the switch, see this post. Thank you!

Go Back   The Omni Group Forums > OmniFocus > OmniFocus 1 for Mac
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Problems with styles Thread Tools Search this Thread Display Modes
Inspired by some of the great examples posted in the forums, I started messing with the styles preferences and now I'm having problems :(. Of course, I forgot to save my current theme first, but that's by the bye.

My problem is that the styling of projects is changed depending on the status of the actions in the project, but there is no way to style both these separately. The attached picture will explain this better; 'Movies to Rent' is the style I want (thanks for sharing your theme, Curt!). However, the other two projects are not styled correctly (font is smaller, background is not grey). I think this is because neither of them have available actions (either no actions, or ones with start dates in the future).

Why does the project style not apply to these projects as well?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Picture 1.jpg
Views:	278
Size:	16.0 KB
ID:	687  
 
I think that's a function of status-based styles. The status-based styles seem to only add additional styling to the base style. The interface isn't really very clear about this. I'd suggested selecting the status-base styles and using the gear menu to Reset Selected Styles. Hopefully that will clear any "extra" style-based settings so that the regular project style "shows through" the style-based setting.
__________________
Cheers,

Curt
 
Thanks for the reply, Curt. I'm assuming it's the Blocked status-based style that's causing this, but resetting it defaults to the Action style, not the Projects style. It was worth a try.

I'm not adverse to fiddling with the actual ofocus-theme file, either, but haven't had a chance to work out exactly what each bit does (and whether I can solve the problem this way).
 
The Style pref pane may show the Action style, but do the Block projects show correctly? That's what I see anyway.
__________________
Cheers,

Curt
 
Hmmm.. I don't see that. Just to be sure I am understanding correctly, I have attached two screen shots.
The first shows that I have selected all the status-based styles and reset them.

Click image for larger version

Name:	Style prefs.jpg
Views:	287
Size:	16.2 KB
ID:	690

This is the result. No joy.

Click image for larger version

Name:	Result.jpg
Views:	280
Size:	19.2 KB
ID:	691
 
Hrmm. Looks like a bug lurking somewhere. Maybe the bug is in the reset code. Have you tried resetting the status styles one at a time?

It doesn't look like the status styles are resetting for you, since my default status styles are Helvetica 12, not 13, and my blocked projects inherit all the project styles, but also get the light gray text indicating that they are blocked.

You might also try a full Style pref pane reset. Maybe only the full reset currently works. (And if you sort out where the bug is, be sure to use Help --> Send Feedback to report it.)
__________________
Cheers,

Curt
 
 


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
styles kened OmniOutliner 4 for Mac 32 2013-07-21 09:23 PM
Diagram styles with different styles TimBonnici OmniGraffle Extras 0 2013-04-11 07:59 AM
Help - Styles (again!) Simon Knight OmniOutliner 3 for Mac 1 2010-11-29 05:26 AM
Exporting with Styles Andrew Scott OmniOutliner 3 for Mac 2 2006-09-27 01:19 AM


All times are GMT -8. The time now is 01:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.