The Omni Group
These forums are now read-only. Please visit our new forums to participate in discussion. A new account will be required to post in the new forums. For more info on the switch, see this post. Thank you!

Go Back   The Omni Group Forums > OmniFocus > OmniFocus Syncing > iDisk/MobileMe/.Mac Syncing
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
The server "me.com" requires authentication Thread Tools Search this Thread Display Modes
I recently bought an iMac and synced it with my MobileMe account which I had been using with a Macbook Pro. I also downloaded Omnifocus and synced it with the MobileMe account. The syncronization worked and is still working well but I have to type my email and password every time even though I check "Remember in Keychain". How to make Keychain really remember the details?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	mecom.jpg
Views:	502
Size:	23.6 KB
ID:	1288  
 
If you're typing your full me.com email address, you may want to try typing just the stuff to the left of the "@me.com" part. Does that help?

If not, you can contact the support ninjas and we can look at the specific messages that are being sent back and forth between OmniFocus and the MobileMe servers on Apple's end - that may help diagnose this.
 
Quote:
Originally Posted by Brian View Post
If you're typing your full me.com email address, you may want to try typing just the stuff to the left of the "@me.com" part. Does that help?

If not, you can contact the support ninjas and we can look at the specific messages that are being sent back and forth between OmniFocus and the MobileMe servers on Apple's end - that may help diagnose this.
Thanks for your advice. I deleted the login.keychain and now everything works as supposed.
 
Hi,

I'm a longstanding OF user who's just got an iPad as well, so have set up a MobileMe account for synching. When I first tried to synch from my Mac, I got the "Server 'me.com' requires authentication", and kept getting it no matter how often I types it in (and it wouldn't remember it). So I could use OF on my Mac but not synch.

I followed this thread and deleted the login.keychain. Now I get the request for authentication as soon as I open OF. If I Cancel, OF is unresponsive and I have to use Force Quit. So now I can't even *use* it! Any ideas?

Any help very gratefully received!

Andy
 
This sounds like the me.com servers aren't getting the login info they expect. Either the user name or the password don't match what they expect to see for your account. If you email or call the support ninjas (800.315.6664) we're happy to help.
 
It sorted itself out - I guess somewhere a database hadn't updated until the next day - but it works fine now.
 
 


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Calendar "omnifocus reminders" at sync10.omnigroup.com requires authentication cteavin iDisk/MobileMe/.Mac Syncing 1 2012-07-15 03:43 AM
Server Requires Authentication Patrick923 OmniFocus 1 for Mac 3 2011-07-14 09:56 AM
"Server returned "redirected" (330)" error jasong OmniFocus 1 for Mac 3 2010-09-29 09:02 AM
"me.com" requires authentication dlolsen OmniFocus 1 for Mac 2 2009-08-03 02:00 PM
"me.com" requires authentication - over & over & ... Ward OmniFocus Syncing 6 2008-08-30 09:05 AM


All times are GMT -8. The time now is 02:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.