The Omni Group
These forums are now read-only. Please visit our new forums to participate in discussion. A new account will be required to post in the new forums. For more info on the switch, see this post. Thank you!

Go Back   The Omni Group Forums > OmniGraffle > OmniGraffle General
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Strange behaviour when using OmniGraffle for flowcharts Thread Tools Search this Thread Display Modes
I wanted to use OmniGraffle to do flowcharts. Unfortunately, there are some problems.

I wanted to use my own style, but Omnigraffle keeps resetting it to the default style. That's not the worst, if connecting lines are really driving me crazy when modifing the layout of the document.

For example, look what happens if I drag some objects somewhat up or down:




When I want to create this (did this one in Photoshop)

... this is what I get when I try to do this in Omnigraffle:



I don't understand what happens, maybe I did something wrong, I don't know. Can you explain?


Thanks in advance.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	automaticlayout1.jpg
Views:	218
Size:	10.5 KB
ID:	1290   Click image for larger version

Name:	automaticlayout2.gif
Views:	259
Size:	2.8 KB
ID:	1291   Click image for larger version

Name:	automaticlayout3.jpg
Views:	232
Size:	10.5 KB
ID:	1292  
 
just a guess as I was flummoxed early on by the autolayout feature throwing stuff all over the page when I moved a single box in an org chart. is autoformat off?
 
To get all of the lines to line up properly you need to learn to edit the magnets in each of your objects. Additionally, you need to make sure your line styles are "orthogonal" and all of your descendant object are aligned properly.

Just play around with parent/child object magnet positioning and you'll begin to understand how to line up everything. Sometimes you need to force a connector to attach to the right magnet to make everything perfect.
 
 


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mountain Lion strange pop-down menu behaviour Leo Pedersen OmniFocus 1 for Mac 1 2012-08-14 08:07 AM
Omnigraffle 5.3.7 - line behaviour, inspectors and layer folders schlemmsy OmniGraffle General 0 2012-02-15 08:05 AM
Strange pink circles in my omnigraffle document thedeadcocks OmniGraffle General 2 2011-09-27 11:22 PM
Strange behaviour / copy paste and open windows Mike OmniFocus 1 for Mac 1 2010-08-17 11:15 AM
Crossing lines in flowcharts Niels Olson OmniGraffle General 4 2009-10-23 07:24 AM


All times are GMT -8. The time now is 07:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.