The Omni Group
These forums are now read-only. Please visit our new forums to participate in discussion. A new account will be required to post in the new forums. For more info on the switch, see this post. Thank you!

Go Back   The Omni Group Forums > Developer > Omni Frameworks
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
error building Thread Tools Search this Thread Display Modes
Hi, was wondering if someone could help me out here. I'm trying to build the Omniframeworks. I've set my Xcode build settings to put both products and intermediates in /Users/tgray/Build. I then cd to the source directory and run:
./Source/build install

It goes for a while (looks like it builds all the frameworks) but then it fails during the test:

Quote:
cc1obj: warnings being treated as errors
/Users/tgray/Documents/code/OmniGroup/Frameworks/OmniFoundation/Tests/OFXMLDocumentTests.m: In function '-[OFXMLDocumentTests testWriteEmptyDocument]':
/Users/tgray/Documents/code/OmniGroup/Frameworks/OmniFoundation/Tests/OFXMLDocumentTests.m:74: warning: implicit declaration of function 'should'
/Users/tgray/Documents/code/OmniGroup/Frameworks/OmniFoundation/Tests/OFXMLDocumentTests.m:74: warning: implicit declaration of function 'shouldBeEqual'
** BUILD FAILED **
Build failed in (OmniGroup/Frameworks/OmniFoundation(OFUnitTests))
Any ideas? I'm on 10.4.6 on a powerbook g4.
 
Hey, I'm sort of embarrassed that your question has been sitting here ignored for almost a month. Sorry about that!

Apple recently deprecated many of the SenTestingKit APIs that our tests use. Our release build configuration is pretty pedantic about warnings, thus the failure you're seeing. The build should succeed with the Debug configuration active.

What you can do is enable the deprecated APIs by inspecting the OFUnitTests target, selecting the Build tab of the inspector, select configuration "Release" (or whatever configuration you're actually building) and Collection "Preprocessing". Add "STEnableDeprecatedAssertionMacros" to the Preprocessor Macros (currently probably empty). Try again.

Good luck!

-Tom
 
Great information
 
This has to be done for the OmniNetworking framework as well.

You guys should really post an update :)
 
 


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Building for 10.5 Joe Alexander Omni Frameworks 3 2011-05-15 09:47 AM
Building an integrated PIM on a Mac. Diver T Applying OmniFocus 5 2010-01-18 03:33 PM
Building xcd2odo from OmniDataObjects ssanchez Omni Frameworks 4 2009-02-04 12:39 AM
using OG for building layouts jtharveyjr OmniGraffle General 0 2007-03-03 07:46 AM


All times are GMT -8. The time now is 02:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.