The Omni Group
These forums are now read-only. Please visit our new forums to participate in discussion. A new account will be required to post in the new forums. For more info on the switch, see this post. Thank you!

Go Back   The Omni Group Forums > OmniOutliner > OmniOutliner 3 for Mac
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
SL - broken spotlight indexing [FIX: removing old version still installed] Thread Tools Search this Thread Display Modes
Hi there,

I've already contacted Omni's support (as I wasn't aware of the forum right here) and they couldn't help me out.

I'm experiencing the following problem: Spotlight has refused to index and search any OO files, most likely since my update to Snow Leopard.
I did a bit of research and found the spotlight plugin (that .mdimport) file within my 3.9.5 Version of OO.
I manually installed it to the appropriate place and did a reboot + a completely new indexing via "Spotless". Didn't help.
So I tried index one single folder with .oo3 files via the mdimport command and it gave me this:

Plugin '/Users/Max/Library/Spotlight/OmniOutlinerMetadataImporter.mdimporter' does not match current 64 bit architecture to import type 'com.omnigroup.omnioutliner.oo3-package'.
'/Users/Max/Library/Spotlight/OmniOutlinerMetadataImporter.mdimporter' should be updated. 'arch -i386 mdimport' may work as a work-around.
Incorrect start/end range ordering; fixing.

Now, I have to say, that indexing files of my other omni-products (omnigraffle and omnifocus) works just fine. Could it really be, that the import-plugin is 32-bit-only.
Btw, I'm running a 10.6.2, MacBook Unibody 2Ghz, 4GB and OO 3.9.5 Pro

Any help would be appreciated since I do need the searching-compatibility for studying.

Thank you very much, Max
 
They couldn't help you out?!? I didn't know they were allowed to give up!

Are you intentionally booting your machine in 64-bit mode? What happens if you boot in 32-bit mode and ask Spotlight to reindex your OO documents?
 
Oh sorry, I forgot to mention, I do not intentionally boot in 64 bit. System profiler says:

64-Bit-Kernel and -Extensions: no

which probably means SL is running in 32 bit. I've definitely never changed anything concerning the 32/64 bit question apart from forcing Safari to run in 32 bit (allows add-blockers).
Therefore, I don't really know, why mdimport is bothered by OO 32-bit plug-in in the first place.
Well the support told me to do the obvious: re-index and hope for the best.

greets, max
 
Looking into this.
 
if you do
Code:
file /Users/Max/Library/Spotlight/OmniOutlinerMetadataImporter.mdimporter/Contents/MacOS/OmniOutlinerMetadataImporter
from Terminal, what does it list?
 
I've also got a reply via mail from Brian. He asked me to do the same thing. Here's the outcome:

macbookmax:~ Max$ file /Users/Max/Library/Spotlight/OmniOutlinerMetadataImporter.mdimporter/Contents/MacOS/OmniOutlinerMetadataImporter
/Users/Max/Library/Spotlight/OmniOutlinerMetadataImporter.mdimporter/Contents/MacOS/OmniOutlinerMetadataImporter: Mach-O universal binary with 3 architectures
/Users/Max/Library/Spotlight/OmniOutlinerMetadataImporter.mdimporter/Contents/MacOS/OmniOutlinerMetadataImporter (for architecture ppc): Mach-O bundle ppc
/Users/Max/Library/Spotlight/OmniOutlinerMetadataImporter.mdimporter/Contents/MacOS/OmniOutlinerMetadataImporter (for architecture i386): Mach-O bundle i386
/Users/Max/Library/Spotlight/OmniOutlinerMetadataImporter.mdimporter/Contents/MacOS/OmniOutlinerMetadataImporter (for architecture x86_64): Mach-O 64-bit bundle x86_64

seems ok to me...
 
Well, not that it helps, but I'm unable to get OmniGraffle or OmniFocus Spotlight plugins to work. I'm getting the same error you see for OO. But OmniOutliner works just fine for me :) Still looking into this.
 
Well, despite getting that error for OmniGraffle, Spotlight is still indexing my files as I can type something into a OG file, save it, then instantly find what I typed with Spotlight. You did actually delete the Spotlight index before having it re-index right?
 
Yes, I did delete the index for sure with a utility called Spotless. Complete erase and re-index. Took an hour.
On my system, the importer for office documents behaves similarly: it produces this 64bit error but still indexes all office documents correctly.
I'm going to remove all mdimporters of OO from the library-folders and see wether mdimport -L is able to finde the mdimport-file within the app. Then I'm going to re-index.
 
Oh, I could have found something: There was an old version of OO rotting somewhere in the utilities folder and when I removed the library copies of the mdimporter, terminal said that mdimport was relying on the old 3.0.2 version. Let's see..
 
 


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"next" link via ENTER broken in localised version arglborps OmniWeb Bug Reports 1 2008-08-11 05:31 PM
Installed OOP and MDS Indexing NON stop! Officer Digby OmniOutliner 3 for Mac 2 2007-02-21 01:21 PM
Page indexing working? vamp07 OmniWeb Bug Reports 10 2007-02-19 11:39 AM
Site indexing & caching Forrest OmniWeb Feature Requests 2 2006-09-24 09:43 PM


All times are GMT -8. The time now is 09:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.