The Omni Group
These forums are now read-only. Please visit our new forums to participate in discussion. A new account will be required to post in the new forums. For more info on the switch, see this post. Thank you!

Go Back   The Omni Group Forums > OmniGraffle > OmniGraffle General
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Linkback Faults Thread Tools Search this Thread Display Modes
The issues with linkback are so bad that it almost makes it useless.

The padding is a mystery to start with but one you could live with.

However the baffling corruption of the artwork is beyond reasonable. Working with the same grids, the artwork is offset in linkback form. Single pixel grids, require offsetiing art by 0.5 in both axis. To add insult to injury, next time you open it up, some of the art will have moved back to whole pixels, but not all.

Linkback_Fault_01
How it looks in the working document.

Linkback_Fault_02
The opened Linkback document.

Linkback_Fault_03
The adjusted position in the linkback document.

Linkback_Fault_04
The fixed position in the working doc.

Linkback_Fault_05
Re-opened the linkback document. Huh!
Changes saved originally and reflected in the doc, vanish.

So close to being a great feature and then misses badly.

The integrity of the pixel perfect (requirement) work I am doing is always in question (by myself) and has a constant cost in time.

My apologies if my tone is strident in some way but this is a long standing issue and for some of us, serious enough to warrant questioning the continued use of the tool.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Linkback_Fault_01.png
Views:	232
Size:	15.7 KB
ID:	2594   Click image for larger version

Name:	Linkback_Fault_02.png
Views:	226
Size:	27.9 KB
ID:	2595   Click image for larger version

Name:	Linkback_Fault_03.png
Views:	219
Size:	25.5 KB
ID:	2596   Click image for larger version

Name:	Linkback_Fault_04.png
Views:	213
Size:	14.4 KB
ID:	2597   Click image for larger version

Name:	Linkback_Fault_05.png
Views:	212
Size:	30.0 KB
ID:	2598  

 
Hi Coleran, please let me know if you hear anything about this as I'm finding the same issues when creating Linkbacks too. I love OmniGraffle, however little quirks like this can be quite frustrating.

Updated:
I've cross-referenced your topic with a reply I've posted over at http://forums.omnigroup.com/showthread.php?t=7759

Last edited by andyshan; 2013-01-06 at 01:12 PM..
 
 


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Linkback and sandboxing Joe Alexander Omni Lounge 1 2012-09-26 09:17 PM
Linkback annoyances warrenn OmniGraffle General 5 2009-11-06 06:27 PM
Need Help Using Linkback Rivkah OmniGraffle General 5 2008-09-27 06:48 PM
Can't get linkback working random1destiny OmniGraffle General 1 2008-03-13 12:50 PM


All times are GMT -8. The time now is 08:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.